Téma války nejen v literatuře si deváťáci prodiskutovali ve frenštátské knihovně

Válka v literatuře, literatura ve válce a jak napsat referát. To byla témata pro naše deváťáky, kteří se zúčastnili ve středu 24. dubna 2024 společně se svou učitelkou českého jazyka Mgr. Petrou Stoklasovou a asistentkou pedagoga Michaelou Vymětalovou programu ve frenštátské knihovně.

Na deváťáky čekaly celkem dva bloky, ve kterých si o tématu války v literatuře nejen povídali a četli, ale také měli příležitost ztvárnit rozhovor novinářky s vojákem nebo napsat referát o nějaké knize s válečnou tematikou. 

„Akci ve frenštátské knihovně považuji za vydařenou, žákům se líbila, ochotně se zapojovali do nabízených aktivit a do diskuse nad tématem války nejen v literatuře,“ hodnotí kladně kulturně-vzdělávací program Petra Stoklasová. 

„Intenzivní spolupráci s Městskou knihovnou ve Frenštátě pod Radhoštěm zahájila naše škola v letošním roce. Do knihovny zajíždí na exkurze spojené s odbornými lekcemi postupně všechny třídy základní školy, paní knihovnice Bc. Martina Vrublová naopak navštěvuje se svým programem naši mateřskou školu a školní družinu. Moc mě navázaná spolupráce těší a doufám, že bude pokračovat i v následujících letech,“ uzavírá ředitelka školy Mgr. Olga Síbrtová. 

Mgr. Ing. Martina Havlíková