Úspěch v soutěži Pangea zažil Jakub Pícha, byl sedmý nejlepší v kraji

Témata kinematografie a sportu se prolínala letošním již jedenáctým ročníkem matematické soutěže pro žáky základních škol a víceletých gymnázií, která nese název Pangea. Za naši školu se do soutěže zapojilo šestadvacet žáků od čtvrtého do devátého ročníku. Mezi našimi soutěžícími vynikal deváťák Jakub Pícha, který obsadil skvělé sedmé místo v kraji, a exceloval tak mezi dalšími 1 303 účastníky. Bohužel mu o dvě příčky utekl postup do celostátního kola, kam postupovalo pět nejlepších řešitelů z kraje. Jeho celkové umístění v republice je na celkovém 107. místě mezi dalšími 12 512 soutěžícími.   

Pangea probíhá vždy ve dvou kolech, ve školím a finálovém. Naši žáci ve školním kole k soutěži zasedli online v březnu, na výsledky si však soutěžící s učiteli museli počkat až na měsíc duben.

„Každému přihlášenému účastníkovi byl přiřazen speciální kód, díky kterému se dostal do databáze a v určenou dobu probíhalo soutěžení online v naší počítačové soutěži,“ vysvětluje podrobnosti akce organizátorka školního kola soutěže Mgr. Bohdana Hutyrová.

Každý registrovaný soutěžící obdržel od pořadatelů Pangey certifikát o absolvování soutěže, kde zjistil, v jakém pořadí se umístil nejen ve školním kole, ale i v kraji a celé republice. Žáci soutěží o hodnotné ceny jako jsou například certifikované kalkulačky.

Všichni soutěžící školního kola byli též odměněni drobnými cenami, které zajisté využijí v hodinách matematiky. „Na nákup cen přispěl Spolek rodičů a přátel školy, za což velmi děkuji. Děkuji také našim žákům za zapojení se do soutěže a projevený zájem. Úspěšným účastníkům gratuluji za krásný výkon,“ uzavírá Bohdana Hutyrová.

Mgr. Ing. Martina Havlíková