Tradiční úklid školní zahrady jsme zvládli s veselou náladou

Ještě před tím, než žáci usedli do lavic a začali čerpat znalosti, které v novém školním roce obohatí jejich vědomostní výbavu, jali se všichni pracovních rukavic a nářadí a s energií sobě vlastní ve čtvrtek 5. září 2024 uklidili školní zahradu. Vedle prostor zahrady školy a školky se žáci i učitelé pustili také do skladu pod školní jídelnou.

Uklízíme školní zahradu, tak zní název tradiční celoškolní úklidové akce, která se pravidelně odehrává vždy jeden den na podzim a jeden den na jaře. Do podzimního úklidu se letos zapojili všichni žáci od prvňáků po deváťáky spolu se svými vyučujícími. Výjimkou byli šesťáci, kteří trávili čas na adaptačním pobytu.   

„S úklidem jsme začali co nejdříve, hned po prvním zvonění, dokud bylo venku příjemně. Počasí nám přálo a práce šla pěkně od ruky. Děkuji panu školníkovi Robertu Fojtíkovi za spolupráci při vydávání zahradního náčiní, i když nás někteří žáci mile překvapili a přinesli si nářadí vlastní,“ vzpomíná organizátorka Mgr. Monika Čempel. Sama den před zahájením úklidu prošla celou plochu školní zahrady a vyhodnotila, co vše je potřeba udělat, dále také určila a přiřadila práce jednotlivým třídám.

„Všude se pilně pracovalo a nálada byla bezvadná. Nezapomnělo se ani na zahradu našich nejmenších v mateřské škole, kde pracovali deváťáci. A aby toho nebylo málo, pustili jsme se také do úklidu skladu pod školní jídelnou. Vše se vynosilo ven a umístily se zde velké železné regály ze školní jídelny. Tímto nově vznikl sklad pomůcek fyziky, chemie a přírodopisu,“ popisuje dále Monika Čempel, která děkuje všem žákům i učitelům za zvelebení okolí naší školy.  

Mgr. Ing. Martina Havlíková