Školní volejbalový turnaj: Učitelský tým opět obhájil vítězství

Tradiční volejbalový turnaj, který každoročně pro žáky druhého stupně pořádá učitelka tělocviku Mgr. Martina Bílková při příležitosti Dne učitelů, se letos z důvodu nemoci organizátorky opozdil, ale rozhodně se nemohlo stát, aby se neuskutečnil. Trénovali na něj totiž všichni – žáci i učitelé. A jestli se konečně podaří žákům porazit učitelský tým, o tom se rozhodovalo 7. května 2024, kdy se všichni nadšenci do tohoto míčového sportu sešli, aby si společně užili dopoledne plné zábavy, napětí a skvělých výkonů.

Turnaje se zúčastnilo celkem deset družstev, která byla rozdělena do dvou skupin. O tom, že výkony všech týmů byly vyrovnané, svědčí i doba trvání jednotlivých zápasů. ,,Nečekali jsme, že zápasy budou tak dlouhé. Nakonec jsme museli upravit formát, abychom to všechno stihli,“ vysvětluje organizátorka turnaje Martina Bílková.

Během sportovního klání se na palubovce vystřídala družstva složená ze žáků všech ročníků druhého stupně a své zástupce měli také pedagogové, kteří složili dva týmy. Ani o diváky nebyla nouze, tělocvičnu během dopoledne navštívily všechny třídy, a tak se fandilo o sto šest.

A jak to všechno dopadlo? „O největší překvapení turnaje se postaralo družstvo šesťáků ve složení David Janyška, Samuel Lukeš, Zdeněk Hlavička, Lukáš Osterezy, Šimon Pustějovský, Daniel Kvita, František Špaček a Daniel Tichavský, které dokázalo porazit i starší spolužáky a postoupit ze skupiny,“ popisuje průběh zápasů ve skupině organizátorka.

V závěrečné části turnaje se podle pořadí ve skupinách uskutečnily čtyři zápasy. O vítězství se utkalo družstvo deváťáků Vašek a spol. ve složení Václav Mikeska, Kryštof Sedlář, Sidney Rek a Matyáš Macháček, které se statečně pralo s učitelským „A“ týmem nazvaným Výběr z hroznů, reprezentovaným Martinou Bílkovou, Lenkou Bartoňovou, Pavlem Davidem a Ondřejem Švrčkem. „Rozhodně to nebylo zadarmo, hráli fakt dobře,“ shodují se pedagogové vítězného týmu.

Výsledky:

1. místo: Výběr z hroznů – Martina Bílková, Lenka Bartoňová, Pavel David, Ondřej Švrček

2. místo: Vašek a spol. – Václav Mikeska, Kryštof Sedlář, Sidney Rek, Matyáš Macháček

3. místo: Kiss My Hands – Izabela Pustějovská, Tereza Ulčáková, Viktorie Pavlová, Andrea Dobrozemská

„Poděkování patří Martině Bílkové, která turnaj každoročně pořádá, všem soutěžícím za skvělé sportovní výkony, divákům za vynikající atmosféru a v neposlední řadě Spolku rodičů a přátel školy za finanční podporu,“ shrnula v závěrečném poděkování ředitelka školy Mgr. Olga Síbrtová.  

Mgr. Gabriela Mynářová