Také letos rodiče pomáhali s úklidem zahrady mateřské školy. Děkujeme!

Rodiče, děti i učitelky ze školky se setkali v pondělí 6. května 2024 na zahradě mateřské školy na pravidelné jarní akci s názvem Otevírání zahrady v mateřské škole. Odpoledne se pod širým nebem nejen pracovalo, ale také zpívalo, malovalo a soutěžilo. Na závěr si všichni zaslouženě opekli špekáčky.

Program děti tematicky zahájily slavnostními písněmi a básničkami, kterými přivítaly jaro. Následně se už všichni příchozí chopili nářadí a zapojili do úklidu zahrady školky. „Přestože to zní jako rutinní práce, byla to spíše příležitost spojit síly a vytvořit si prostředí, které bude pro naše děti co nejpříjemnější,“ vysvětluje učitelka mateřské školy Monika Štěrbová.

Hrabalo se staré listí, sbíraly se odpadky, čistily se záhonky. „Při práci vládla příjemná atmosféra a vše jsme zvládli s úsměvem na tváři,“ dodává.

Po práci následovala tvořivá část. Děti spolu s rodiči malovaly kamínky. „Tato aktivita nejen rozvíjela kreativitu dětí, ale jejím účelem bylo i posílení pouta mezi rodiči a dětmi prostřednictvím sdíleného uměleckého projevu,“ pokračuje dále Monika Štěrbová.

Na společném jarním odpoledni nechyběly ani sportovní aktivity jako je slalom na odrážedlech, fotbalové zápasy tatínků s dětmi nebo skákání v pytlích. Na závěr si všichni zaslouženě odpočinuli u ohně a opekli špekáčky.

„Děkujeme všem rodičům, kteří se zúčastnili a zapojili se do práce i aktivit s dětmi. Vaše pomoc a účast byla neocenitelná a bez ní bychom to nezvládli. Děkujeme za vaši podporu a spolupráci a těšíme se na další setkání,“ uzavírá děkovně Monika Štěrbová.

Mgr. Ing. Martina Havlíková