Ekoprogram Včely zpestřil čtvrťákům učivo přírodovědy

Nejen včelaři, ale už i lichnovští čtvrťáci vědí, že včela medonosná má v naší přírodě nezastupitelnou úlohu opylovače a že je chována také proto, že se lidé naučili využívat zásoby medu, který vytváří. Ekoprogramu Včely, jehož poskytovatelem je Hukvaldský biskupský environmentální resort HUBERT, se ve čtvrtek 27. května 2024 zúčastnili žáci čtvrté třídy.

Čtvrťáci se při ekoprogramu seznamovali se stavbou těla včely, s vybavením včelaře i s informacemi o tom, jaké úkoly včela v průběhu života plní. Žáci se také dověděli, do jakých skupin dělíme včely, které včelí produkty od včel získáváme a jakými stádii prochází včela během svého vývoje.

„V průběhu programu čtvrťáci spolupracovali ve skupinách nebo sdíleli informace v kruhu. Asi nejatraktivnější částí ekoprogramu bylo mikroskopování. Žáci pozorovali pod mikroskopem křídlo a končetinu včely,“ prozrazuje třídní učitelka čtvrtého ročníku Mgr. Monika Wilczková, která spolku HUBERT děkuje za milé a interaktivní zpestření výuky přírodovědy.

Posláním Hukvaldského biskupského environmentálního resortu je poskytovat inovativní a atraktivní vzdělávání o přírodních vědách.  Akce se uskutečnila díky podpoře z projektu Šablony OPJAK. Více o projektu se dozvíte zde.

Mgr. Ing. Martina Havlíková