Na konci školního roku se tradičně uklízela školní zahrada

Zahradu školy dávali do pořádku před prázdninami všichni přítomni žáci a pedagogové v pondělí 24. června 2024. Do pořádku se dávaly nejenom prostory zahrady, ale také nářaďovna tělocvičny.

Do úklidu se zapojila téměř celá škola. „Některé třídy byly na školním výletě, přesto jsme akci zdárně zvládli. Počasí nám přálo,“ vzpomíná organizátorka akce Mgr. Monika Čempel.

Někteří žáci byli vybaveni vlastním náčiním, ale probíhala také spolupráce se naším panem školníkem Robertem Fojtíkem, který vydával potřebné zahradní náčiní. Spolu s Monikou Čempel ještě den předem vytipoval místa a činnosti, které je potřeba před prázdninami zvelebit. „S Robertem Fojtíkem jsme prošli celou plochu školní zahrady a řekli si, co vše je potřeba udělat. Následujícího rána už se všude pilně pracovalo a nálada byla bezvadná,“ dodává Monika Čempel, jejímž úkolem bylo mimo jiné také rozdělení práce jednotlivým třídám.

Aby toho nebylo málo, žáci se svými učiteli se pustili i do úklidu nářaďovny v tělocvičně. „Vše se vynosilo ven, proběhl generální úklid, se kterým nám pomohly paní uklízečky, tímto jim moc děkuji. Ráda bych poděkovala také všem zapojeným žákům a pedagogům, kteří naši školu a její okolí stále zvelebují,“ uzavírá učitelka a vedoucí provozního úseku.

Mgr. Ing. Martina Havlíková