V pondělí 16. května 2022 přijala pozvání do školní družiny Myšáků lektorka kváskového pečení Blanka Kašpárková, DiS., která si pro žáky připravila zajímavý bezmála dvouhodinový program.
![](http://www.zslichnov.cz/wp-content/uploads/2022/06/280738091_513167647172698_7331932990772798241_n-700x933.jpg)
![](http://www.zslichnov.cz/wp-content/uploads/2022/06/280743665_550351720008118_7837716539410410039_n-700x933.jpg)
![](http://www.zslichnov.cz/wp-content/uploads/2022/06/280779556_573756544054055_4754013844370764686_n-700x933.jpg)
![](http://www.zslichnov.cz/wp-content/uploads/2022/06/280780649_996776384303574_3417934041035156968_n-700x933.jpg)
„Žáci hýřili energií a rádi si hráli s těstem. Dnes byl na programu kváskový chléb – jeho vznik od klásku obilí, ukázala jsem krmení kvásku a poté rohlíky a pletýnky, kdo co chtěl tvarovat. Děkuji za pozvání do družiny paní vychovatelce Lucii Vávrové, děti byly milé a moc šikovné,“ prozradila nám lektorka pekařského workshopu Blanka Kašpárková.
![](http://www.zslichnov.cz/wp-content/uploads/2022/06/280862029_406773841456835_6690047305407726848_n-b-700x933.jpg)
![](http://www.zslichnov.cz/wp-content/uploads/2022/06/280952747_406433658014959_7487924602572736187_n-700x525.jpg)
![](http://www.zslichnov.cz/wp-content/uploads/2022/06/281168338_715017276316634_921473167681038557_n-700x933.jpg)
![](http://www.zslichnov.cz/wp-content/uploads/2022/06/281205647_2962070887401221_7703765409668820319_n-700x933.jpg)
![](http://www.zslichnov.cz/wp-content/uploads/2022/06/281962089_535927774821624_3521587997657282715_n-700x933.jpg)
Také žákům se pečení rohlíků a dalších dobrot líbilo. „Program se mi moc líbil. Už se těším na další návštěvu,“ radovala se žákyně Vendulka Pustějovská.
A vedoucí vychovatelka Lucie Vávrová, DiS., která akci zorganizovala, doplňuje: „Ráda bych poděkovala Blance Kašpárkové za návštěvu a za program, který byl opravdu pestrý. Líbilo se mi, že probrala s žáky vznik chleba od klásku obilí po upečený chléb. Žáci tvořili i rohlíky, takže hodně pracovali s těstem, a mohli si tak vyzkoušet, jak těsto lepí a v jaké je konzistenci.“ To bylo opravdu dobré pečení!
Bc. Hana Horáková