Na Lubinském zpěváčku letos za naši školu vystoupila čtyři talentovaná děvčata

Žákyně prvního stupně naší školy Gabriela Zemanová, Anna Zemanová, Kateřina Tichavská a Tereza Marková reprezentovaly školu na 22. ročníku pěvecké soutěže Lubinský zpěváček. Talentová soutěž se konala ve čtvrtek 25. dubna 2024 v Domě dětí a mládeže v Kopřivnici a pořádala ji Základní škola Kopřivnice – Lubina.

Soutěž se těšila vysoké úrovni jak po stránce pěveckých výkonů, tak po stránce výběru repertoáru. Sálem zazněly písně české lidové i písně ze známých pohádek. Některé děti se také samy doprovázely na hudební nástroje.

V této silné konkurenci naše soutěžící bohužel neuspěly. „Neobsadili jsme žádnou příčku, dívky byly ale moc šikovné a se svými písněmi se statečně popraly, i když je svazovala obrovská tréma,“ prozrazuje učitelka hudební výchovy Bc. Hana Janečková, která děvčata do Kopřivnice doprovázela. Jak sama dále dodává: „Výlet s cílem získat zkušenosti, pobavit se a poprat se s trémou byl splněn.“

Před odjezdem autobusu zpátky do Lichnova si ještě děvčata stihla pochutnat na zmrzlině, a sladce tak zakončila své kulturní dobrodružství.

Soutěže Lubinský zpěváček se může účastnit vždy jeden zástupce za ročník prvního stupně a naše nadané hudebnice do ní postoupily ze školní talentové soutěže, která soutěži v Kopřivnici předcházela a která nese název Lichnovská vrána.

Mgr. Ing. Martina Havlíková