Do dubnové horské výzvy se zapojilo třiatřicet dětí, tři výherci získali poukázky na nákup sportovního vybavení

„Neseď doma v bačkorách, prožij duben na horách!“ Tak zněl název dubnové výzvy žákovského parlamentu naší školy, do které se zapojilo třiatřicet dětí napříč základní i mateřskou školou a také někteří pedagogičtí pracovníci. Fotky z hor a zdolaných horských vrcholů mohli všichni turisté posílat na školní e-mail v průběhu celého měsíce dubna.  Losování v pondělí 6. května 2024 odhalilo jména tří výherců poukázek na nákup do obchodu se sportovním vybavením. Poukázky získala Veronika Němcová z V. třídy, Karel Prchal ze III. třídy a David Janyška z VI. B třídy. Všech třiatřicet dětí, které se do dubnové výzvy zapojily, dostalo účastnický list.

V prostorách chodby u jídelny vznikla za účelem sportovní výzvy speciální horalská nástěnka. Na nástěnce každý den přibývaly nové fotografie malých turistů. „Nejčastěji se na zaslaných fotkách objevovaly děti na Velkém Javorníku a Červeném kameni, ale našly se fotky i z Lysé hory nebo polského Trojmezí,“ prozrazuje nejčastěji navštěvovaná místa v okolí asistentka pedagoga a spoluorganizátorka výzvy Michaela Vymětalová. Ta ještě dodává, že velké množství fotek také přišlo od samotných pedagogů, kteří navíc pro své kolegy zorganizovali výšlap na vrchol Červeného kamene.

„Za celý žákovský parlament děkuji všem dětem i pedagogům, kteří se do turistické výzvy zapojili, a přeji všem spoustu dalších povedených výšlapů a hlavně radost z pobytu v přírodě,“ uzavírá Michaela Vymětalová.

Mgr. Ing. Martina Havlíková