Předvánoční čas našich prvňáčků: prohlídka betlémů i vánoční besídka

Týden před vánočními prázdninami byl pro první třídu velmi aktivní. Všechny myšlenky dětí se již schylovaly k Vánocům, proto v úterý 20. prosince 2022 děti navštívily lichnovské muzeum, kde jim paní Mgr. Alena Dobečková představila výstavu betlémů.


„Žáci se na moment vcítili do kouzelně vánočního času a zaposlouchali se do vyprávění o Vánocích a vánočních tradicích, které k tomuto času bezpodmínečně patří. Prohlédli si betlémy z různých míst a vyposlechli si, kdo a co do betlémů patří,“ popisuje vánoční návštěvu třídní učitelka prvňáčků Mgr. Kateřina Martinková.


K Vánocům v naší škole také patří tradiční vánoční besídka spolužáků a třídních učitelů. Jedná se o poslední školní den před vánočními prázdninami, který už se zcela nese v duchu Vánoc.
„Žáci si donesli cukroví z domova. Vyzkoušeli si několik vánočních tradic a zvyků. Poslouchali a zpívali koledy a v neposlední řádě ve třídě zazvonil i Ježíšek s dárečky,“ popisuje aktivity Kateřina Martinková s tím, že celé dopoledne bylo velmi příjemné a vonělo po Vánocích.

Bc. Hana Horáková