Velikonoční zajíc představil ve škole jarní výstavku výrobků žáků

V týdnu před Velikonocemi se mohli žáci prvního a druhého stupně zúčastnit tvůrčí akce Velikonoční zajíc.

„Je to už takové tradiční tvoření,“ přibližuje organizátorka výstavy spojené se soutěží Mgr. Lenka Matulová. „Žáci si své dílko vyrobí doma, kde je netlačí čas a mohou si nechat záležet, a pak jej donesou do školy. Ve škole pak výrobky vystavujeme na hlavní chodbě, kde se každý může zastavit a pokochat se hezkými jarními věcmi,“ upřesňuje Lenka Matulová.

Letos se zúčastnili žáci od první do osmé třídy a vyrobili celkem třiačtyřicet výrobků. Ke zhlédnutí byla malovaná vajíčka, pečení perníkoví zajíci, papíroví beránci, zajíci ze dřeva, králík ve skutečné králíkárně z drátěného pletiva nebo věnec z proutí.

Jak se nakonec vybral nejhezčí výrobek? „Každý žák dostal jeden hlasovací lístek, na který napsal číslo dekorace, která se mu líbila. Hlasovali opravdu všichni, i pedagogové!“ dodává organizátorka soutěže.

Největší počet hlasů dostal dřevěný zajíc od autora Josefa Mičulky z osmé třídy. Druhé místo obsadil Vojtěch Pokluda z první třídy a na třetím místě se umístila Anita Kvitová s pečenými perníkovými zajíci.

Snad vítězům udělaly odměny v podobně velikonočních vajíček a drobných dekoračních předmětů radost. Děkujeme Spolku rodičů a přátel školy za poskytnutí financí na nákup odměn.  

Bc. Hana Horáková