Na Den učitelů dali žáci svým kantorům zabrat při volejbale

V pátek 31. března 2023 se uskutečnil v tělocvičně základní školy volejbalový turnaj při příležitosti Dne učitelů. Jedná se o dlouholetou a oblíbenou tradici nejen mezi žáky, ale také mezi pedagogy, o příležitost, kdy žáci mohou poměřit své síly v této míčové hře s pedagogy školy.

„Letos se přihlásil rekordní počet družstev: celkem deset družstev žáků a poprvé v historii jsme měli i dva týmy učitelů – olympijský výběr a paralympijský výběr –, takže zápasy byly hodně napínavé až do konce,“ pochvaluje si zástupkyně ředitelky a tělocvikářka Mgr. Martina Bílková, která turnaj ve škole každoročně – s výjimkou covidových časů – pořádá.

Bouřlivé ovace, bubny, řehtačky, parádní výkony, fandící fanoušci a skvělá atmosféra, která přehlušila dřinu a pot na hřišti, to vše charakterizovalo páteční dopoledne v tělocvičně školy. Po celou dobu si hráči udrželi férovou hru!

Také finálový zápas byl famózní. „Kluci z osmičky nám dali dost zabrat,“ hodnotí závěr turnaje Martina Bílková, která se probojovala do finále spolu s dalšími kantory, a dodává: „Myslím si, že příští rok se máme na co těšit!“

Výsledky:

  1. místo: Martina Bílková, Pavel David, Kateřina Martinková, Ondřej Švrček
  2. místo: Matyáš Macháček, Václav Mikeska, Sydney Rek, Kryštof Sedlář
  3. místo: Adam Babinec, Jakub Marek, Tomáš Sztuchlík, Matyáš Štěpán

Bc. Hana Horáková