Naši fotbalisté přivezli čtvrté místo z fotbalové soutěže McDonald´s Cup

V pátek 21. dubna 2023 se konalo fotbalové utkání na hřišti v Tiché, kde se utkaly týmy několika základních škol. Za tým lichnovské školy bojovalo deset hráčů ze třetích až pátých tříd: Patrik Konečný (III. třída), Jakub Pustějovský, Alex Tichavský, Jakub Janák, Jan Holub, Milan Žáček (IV. třída), Daniel Kvita, David Janyška, Lukáš Osterezy, František Špaček, Zdeněk Hlavička (V. třída).

Počasí bylo skvělé a hráči se předvedli v několika zápasech. „První zápas byl s pozdějším vítězem turnaje, tedy žáky z Tiché, a skončil výsledkem 5:0 pro soupeře. To však tým Lichnova nezlomilo a začal bojovat. Největším zážitkem turnaje bylo utkání proti Základní škole Tyršova Frenštát pod Radhoštěm, kdy se týmu Lichnova podařilo otočit skóre z 2:4 na 5:4. Nejvíce branek za tým Lichnova nastřílel Alex Tichavský,“ pochvaluje si učitel tělesné výchovy Mgr. Ondřej Švrček.

Celkově se tým umístil na čtvrtém místě s poměrem vítězství a proher 1:4. Celý turnaj byl náročný, ale hráči si vedli skvěle a jejich výkon je důvodem k hrdosti.

Výsledkovou listinu naleznete zde.

Bc. Hana Horáková