Žák naší školy získal zlato v okresním kole Biologické olympiády

V pondělí 17. dubna 2023 proběhlo okresní kolo biologické olympiády kategorie C, do kterého se ze školního kola probojoval žák devátého ročníku Tomáš Macíček, a ve vzdělávacím centru Fokus v Novém Jičíně reprezentoval naši školu. Podmínkou vstupu do okresního kola bylo vypracování vstupního úkolu.

„Jako téma si Tom zvolil popis různých stanovišť bezlesí. Bezlesí se stalo hlavním tématem 57. ročníku Biologické olympiády, kterou letos zaštiťuje Přírodovědecká fakulta Karlovy Univerzity,“ popisuje učitelka přírodopisu Mgr. Bohdana Hutyrová.

V okresním kole žáci soutěžili ve vědomostním testu, v poznávačce živočichů a rostlin a v laboratorním úkolu. „Ačkoli pondělnímu soutěžení předcházelo i přijímací řízení na střední školy, kterého zúčastnil, zvládl Tomáš s klidem a rozvahou všechny disciplíny, dokonce ve vědomostech předčil žáky z okolních gymnázií. Na začátku soutěže mu bylo přiděleno číslo třináct a byla to šťastná sázka na třináctku. Domů si odnesl zlatou medaili, spoustu nových vědomostí, zážitků a velkou radost z úspěchu,“ raduje se Bohdana Hutyrová. Výsledkovou listinu naleznete zde.

Soutěžní klání okresním kolem zdaleka nekončí a ve čtvrtek 11. května 2023 se nejlepší řešitelé okresních kol setkají v Ostravě na krajském kole. Budeme Tomášovi držet pěsti!

Bc. Hana Horáková