Dopravní výchova: tentokrát výtvarně a s medailí v krajském kole

Naše škola věnuje dopravní výchově nemalou pozornost, žáci každoročně na prvním stupni procházejí blokem vzdělávání pod vedením lektorů BESIP. V letošním školním roce se žáci v družince pod vedením vychovatelek navíc zapojili do výtvarné a literární soutěže pod názvem Bezpečná cesta do školy, kterou organizoval Tým silniční bezpečnosti ve spolupráci s Policií České republiky.

V krajském kole této soutěže se podařilo získat mimořádné umístění. Úspěšnou se stala žákyně páté třídy Nella Dreslerová, která v soutěži získala třetí místo ve druhé kategorii. V květnu se v doprovodu třídní učitelky Mgr. Moniky Wilczkové zúčastnila slavnostního vyhlášení a předávání cen na dálničním oddělení Policie České republiky Ostrava. Na Nellu zde čekal diplom, věcné ceny a bohatý program organizovaný pořadatelem s prohlídkou policejní dopravní techniky.

A jak to vidí sama Nellča? „Byl to skvělý den!“ říká Nella. Zbývá jen dodat, že všechny oceněné práce postupují do celostátního kola soutěže v Liberci. Výsledky budou známy v půlce června, držme Nelli palce!

Bc. Hana Horáková