Pozvánka na Vánoční jarmark

Milé děti, vážení rodiče, prarodiče, příznivci a přátelé školy,

začíná advent – čas radostného očekávání, naděje, přátelství a lásky, ale také společného setkávání. Dovolte mi, abych Vás jménem dětí a zaměstnanců školy pozvala do naší školy na tradiční Vánoční jarmark, který se uskuteční ve čtvrtek 14. prosince.

Možná jste zaznamenali, že letos pořádáme jarmark v termínu blíže samotným vánočním svátkům. V předchozích letech se jarmark konal hned zkraje prosince, a proto ve škole začínaly přípravy na tuto velkou akci už brzy v listopadu. Chystaly se vánoční výrobky a zpívaly koledy, ale nám přišlo, že se tím vánoční kouzlo trošku vytrácí a že kvůli této dlouhé přípravě může dětem kouzelný čas Vánoc zevšednět.

Proto jsme letos zvolili den konání až v polovině prosince, mezi druhou a třetí adventní nedělí, ve čtvrtek, abychom vyhověli termínem také členům Spolku rodičů a přátel školy, který nám s organizací významně pomáhá. Spolek se postará o zajištění Andělské kavárny, do které může kdokoliv z návštěvníků přispět něčím na zub – a budeme za to vděčni. Deváťáci se pro změnu postarají o tradiční Čertovský bufet a děti z mateřské i základní školy připraví pod vedením svých učitelů vánoční dekorace, ozdoby a další výrobky, které si můžete k ozvláštnění vánoční atmosféry u nás nakoupit. Výtěžek z celé akce poputuje prostřednictvím SRPŠ dětem v mateřské škole a žákům v základní škole. O jeho výši Vás budeme informovat.

Celou akci zahájíme koncertním vystoupením školního pěveckého sboru Lichnováček, které vzniklo ve spolupráci s První soukromou základní uměleckou školou MIS Music Kopřivnice pod taktovkou MgA. Jiřího Najvara. Nejmenší děti ze školní družinky Myšáků se pochlubí představením Veselé houbičky, které mělo svou premiéru na přehlídce Motýlek v oblacích věnované handicapovaným dětem.

Byli bychom rádi, kdyby se škola na toto odpoledne a podvečer proměnila v místo, kde se všichni zastavíme v předvánočním shonu, strávíme příjemnou chvíli společným setkáním a setkáním s přáteli, umožníme dětem ukázat školu svým blízkým, a naplníme tak adventní čas pohodou a klidem.

Těšíme se na Vaši návštěvu!

Mgr. Olga Síbrtová