Druhé místo z pěti přivezli z okrskového florbalového kola naši žáci

Florbalové okrskové kolo žáků druhého stupně se uskutečnilo v pátek 8. prosince 2023 ve Sportovní hale Základní školy Emila Zátopka v Kopřivnici. Za naši školu se vydalo soutěžit celkem dvanáct osmáků a deváťáků za doprovodu učitele tělocviku Mgr. Ondřeje Švrčka a asistentky pedagoga Bc. Radky Fluksové. Lichnovský tým uhrál přesně čtyři zápasy a umístil se na krásném druhém místě, bohužel však nepostupovém.

Naši školu reprezentovali žáci z třídy VIII. A Adam Kuběna a Tomáš Socha, za VIII. B to byl Dominik Kubala a Erik Štěpán, dále se zúčastnili deváťáci Filip Bordovský, Matyáš Macháček, Václav Mikeska, Jakub Pícha, Sidney Rek, Kryštof Sedlář, Viktor Štěpán a Michal Obsadný, který se ujal role brankáře.

„Náš tým během zápasů nastřílel celkem jedenáct branek. Jmenovitě to byl Sidney, který strefil tři, Kuba s Vaškem dali každý dvě a Viktor, Filip, Erik a Adam po jedné,“ vyjmenovává úspěchy lichnovského týmu v turnaji Radka Fluksová, která dodává, že zápas byl pro všechny velmi napínavý.

Lichnovské družstvo nakonec stanulo na druhé příčce. Obsazení druhého místa však bohužel neznamenalo postup. „Postupoval jen vítěz okrskového kola, jímž se stali žáci z kopřivnické základní školy Milady Horákové,“ upřesňuje asistentka pedagoga.

Nedosažený postup, o který se bojovalo, naše mladé sportovce ale zase až tolik nemrzel. „Co se dá dělat. Zápasy ale byly dobré, užil jsem si to,“ komentuje sportovní akci Kryštof Sedlář z IX. třídy.

Do meziškolního klání se zapojilo celkem pět družstev, až na výjimku – toho lichnovského – byla všechna kopřivnická. Svůj tým na soutěž vyslala základní škola Emila Zátopka, dále základní škola Milady Horákové, 17. listopadu a Svaté Zdislavy.

„Děkuji osmákům i deváťákům za to, že se vydali hájit barvy naší školy do Kopřivnice. Čtyři uhrané florbalové zápasy proměnili v úspěch a umístění na pěkném druhém místě. Vážím si této krásné reprezentace,“ děkovně uzavírá zástupkyně ředitelky školy Mgr. Martina Bílková.

Mgr. Ing. Martina Havlíková