Děti společně s myslivcem poznávaly kůže, parohy i stopy lesní zvěře

Neobvyklou návštěvu hostily ve čtvrtek 7. března 2024 děti a vychovatelky ve školní družině Myšáků a Smajlíků. Přišel za nimi myslivec, pan Mojmír Boháč, který si připravil poutavé povídání i pestrou škálu ukázek z lesa. Nechyběly kůže, parohy, ale ani třeba vábničky.

Protože Mojmír Boháč je členem Mysliveckého sdružení Lichnov – Bordovice, jako první se jal dětem představit svůj úřad. „Pan Boháč dětem vysvětlil, kdo je myslivec a co má na starosti. Také nám ukázal kůže z jezevce, lišky, kuny i tchoře, které jsme si mohli pohladit,“ popisuje průběh setkání vychovatelka školní družiny Ing. Alice Červenková. Myslivec dětem ukázal také parohy jelena, daňka i roh muflona, předvedl i vábničky a děti zkoušely uhodnout, které zvíře by zvuk přivábil. Nakonec malé milovníky přírody čekala poznávačka stop lesní zvěře.

Děti při setkání získaly spoustu nových informací i odpovědi na všechny své všetečné otázky. „Odnesly si navíc také časopis Malá myslivost, který je velmi zaujal, a svými zvídavými dotazy dokonce přivedly pana Boháče na myšlenku založit v Lichnově kroužek mladých myslivců. Tak uvidíme,“ uvádí vedoucí vychovatelka školní družiny Lucie Vávrová, DiS.

„Děkuji panu Boháčovi za přijetí pozvání do školní družiny i za přínosné a poutavé setkání s dětmi. Musím říct, že všechny děti byly z programu nadšené,“ dodává k návštěvě myslivce Lucie Vávrová, DiS.

Akce byla součástí projektu Šablony I OP JAK – ZŠ Lichnov, na který škola získala dotaci 2 073 480 Kč z Operačního programu Jan Amos Komenský. Účelem je zvyšování kvality, inkluzivity a účinnosti systému vzdělávání a zajišťování rovného přístupu ke kvalitnímu a inkluzivnímu vzdělávání, včetně usnadňování vzdělávací mobility znevýhodněných skupin. Uvedenou aktivitou bylo podpořeno inovativní vzdělávání ve školní družině.

Mgr. Ing. Martina Havlíková