Pojďte všichni, pojďte k nám, máme tady karneval! Veselý školní karneval 2024 voněl jarem i pečenými dobrotami

Veselý školní karneval pro děti z mateřské školy a školní družiny a také pro všechny jejich blízké se konal v pátek 1. března 2024. Všichni návštěvníci si užili zábavné odpoledne v prostorách školy, diskotéku, soutěže i příjemné posezení v pohádkové cukrárně. Nechybělo ani vyhodnocení nejoriginálnějších masek. Akci pořádala školní družina ve spolupráci s mateřskou školou.

Budova školy byla první březnový den pestře vyzdobená balónky, barevnými řetězy a různými veselými karnevalovými dekoracemi.

Když završily veškeré přípravy, už se jen čekalo, až dorazí děti oblečené do svých nápaditých kostýmů. Princezny, spidermanové, piráti, čarodějky a čarodějové, ale třeba i pavouk, pošťák, pračlověk, a ještě spousta dalších masek si mimo jiné užili světelnou diskotéku, která byla připravená v tělocvičně školy, přehlídku kostýmů a také vyhodnocení nejlepší masky.

„Výhru v soutěži nejoriginálnější maska si odnesly děti s doma vyrobenou maskou – samuraj Hynek Haluška, MineCraft postava Ondra Zeman, Oliver Pustějovský jako kohout, Venda Pustějovská, která ztvárnila počasí, sovička Anežka Kašparová a originální Marfuška Anita Kvitová,“ popisuje výherní masky vedoucí vychovatelka školní družiny a jedna z hlavních organizátorek akce Lucie Vávrová, DiS.

O zábavu na karnevalu se mimo jiné postarali veselí klauni v podání manželů Michaely a Ondřeje Klímkových, kteří si připravili zábavný program i kostýmy klaunů, a tím zpestřili karnevalový rej.  Pro děti byla také připravena tombola, foto koutek, pestré aktivity ve školní družině, hry v tělocvičně a stanoviště s různými úkoly, za jejichž splnění dostaly medaili a sladkou odměnu.

Pro ty, kteří si potřebovali odpočinout od karnevalového veselí a dát si něco na zub, byla na hlavní chodbě přichystaná pohádková cukrárna se zákusky, dortíky či kávou. „Za přípravu cukrárny děkujeme rodičům, kteří napekli a připravili nejrůznější dobroty, jež jsme mohli v cukrárně nabídnout, děkujeme ale také Mgr. Monice Čempel, asistence pedagoga Míši Vymětalové a jejich šikovným svěřencům – Davidu Řidkošilovi, Františku Mičulkovi, Kubovi Buzkovi, Eriku Štěpánovi a sourozencům Nele a Dominiku Dreslerovi, kteří cukrárnu na karneval spolu se svými vyučujícími připravili a v průběhu karnevalu ochotně vypomáhali,“ s díky vyjmenovává Lucie Vávrová.

Celý karneval si děti užily a odcházely se spoustou nových veselých a neotřelých zážitků. „Jménem dětí, ale také jménem organizátorů chci poděkovat paním učitelkám z mateřské školy, které pomohly s přípravou, dále také paním asistentkám a vychovatelkám, které se na organizaci a realizaci Veselého školního karnevalu podílely. Za organizační pomoc děkuji zástupkyni ředitelky Markétě Martinů, za technický dohled panu učiteli Ondřeji Švrčkovi a nemůžu zapomenout ani na paní uklízečky, které pomáhaly s šatnou pro rodiče a děti i se závěrečným úklidem. Vážíme se si také podpory ze strany rodičů, kteří obohatili naši nabídku v karnevalové cukrárně, i manželům Klímkovým,“ pokračuje ještě vedoucí vychovatelka.

Stejně jako si poděkování zaslouží všichni dospěláci, kteří svým dílem na přípravě karnevalu přispěli, nelze opomenout ani žáky, bez kterých by se akce neobešla. „Honza Babinec jako DJ už neodmyslitelně patří k našim školním akcím, vždycky je ochotný pomoci a velmi si toho ceníme. Tentokrát mu ještě pomáhal Honza Pustějovský. U vchodu vítala návštěvníky Anežka Kašparová a Lukáš a Tonda Veselkovi, s aktivitami pro nejmenší pomáhaly Olívie Kopečná, Míša Trčková a Katka Tichavská, u výdeje tomboly zase asistoval Ondra Klímek. Také jim patří naše veliké poděkování,“ doplňuje dále Lucie Vávrová, která si váží i podpory Spolku rodičů a přátel školy. „Děkujeme SRPŠ za finanční příspěvek na organizaci karnevalu a také panu starostovi za sponzorský dar na nákup odměn do soutěží a tomboly,“ děkovně uzavírá výčet Lucie Vávrová.

Mgr. Ing. Martina Havlíková