Recyklohraním ve školní družině slavili Den Země

Den Země děti spolu s vychovatelkami školní družiny oslavovaly recyklohraním ve čtvrtek 18. dubna 2024. Cílem recyklohraní bylo podpořit environmentální výchovu a naučit děti, že je dobré přemýšlet nad dalším zpracováním třeba již nepotřebných věcí.

„Recyklohraní v našem pojetí vlastně znamenalo tvoření z odpadu a jeho následné využití a recyklování. Děti využily PET lahve, vršky od PET lahví, vršky od lahvového piva, ruličky od toaletního papíru, nepotřebné knoflíky, krabičky od čaje, stará cédéčka nebo květináčky,“ popisuje podobu a záměr aktivity vedoucí vychovatelka školní družiny Lucie Vávrová, DiS.

Asi nejvíce se tvoření líbilo Davidu Řidkošilovi ze čtvrté třídy, který ekologicky zaměřené odpoledne komentoval slovy: „Moc se mi líbí tvoření v družině. Vždy se na něho moc těším, rád pracuji s tavnou pistolí.“ Tvořilo se také v oddělení Myšáků. Prvňačka Gábinka Zemanová se podělila o své dojmy: „Ráda vyrábím. Dneska jsem si udělala lišku z ruličky toaletního papíru.“

„Děti ve školní družině rády tvoří, jsou velice kreativní a při recyklohraní dokázaly vytvořit nejrůznější výrobky, které jsou k nahlédnutí ve fotogalerii,“ dodává na závěr vychovatelka z oddělení Tygříků Bc. Hana Janečková.

Mgr. Ing. Martina Havlíková