Pěvecký sbor Lichnováček hledá nové talenty pro příští školní rok

Pěvecký sbor Lichnováček, který v naší škole působí pod hlavičkou První soukromé základní umělecké školy MIS Music Kopřivnice, přijímá nové zpěvačky a zpěváky, a to už od čtyř let věku. Sbor povede klavírista a sbormistr MgA. Jiří Najvar.

Vedoucí pěveckého sboru Lichnováček Jiří Najvar navštívil ve středu 19. června 2024 děti v mateřské škole. S sebou přivedl houslistku, se kterou probudil v dětech zalíbení v hudbě a radost z ní.

Na úvod se hudebníci s dětmi rozezpívali. „Společně si připomněli známé písně a následně pan učitel vyzýval děti ke klavíru, kde s nimi zpíval individuálně,“ vzpomíná učitelka mateřské školy Lucie Weissmannová, DiS. Děti dostaly za svou odvahu a pěvecký výkon sladkou odměnu a barevný balónek.

„Na konci návštěvy jsme ještě panu učiteli představili naši oblíbenou písničku, kterou moc rádi společně zpíváme – Do kolečka, do kolečka, co to je, co to moje ruka maluje. Je to slunce teplá kobliha, po nebi si pobíhá…“ notuje melodii Lucie Weissmannová.

„Hudební dopoledne se nám velice líbilo, moc děkujeme panu učiteli a jeho kolegyni za návštěvu a budeme se těšit snad zase brzy na viděnou. Také se už teď těšíme na nové pěvecké posily sboru Lichnováček,“ dodává závěrem učitelka mateřské školy.

Mgr. Ing. Martina Havlíková