Skvělý úspěch našich žáků v krajském kole Logické olympiády, navíc jeden postup do celostátního kola

Každoročně se naše škola zapojuje do soutěže pořádané organizací Mensa České republiky nazvané Logická olympiáda, která je zaměřena na řešení logických úloh. To od zúčastněných vyžaduje samostatný a kreativní přístup. 

„Základní kolo pro všechny kategorie proběhlo v říjnu. Všichni zainteresovaní žáci z naší základní školy a – letos poprvé – také děti z mateřské školy vyplnili online test, na jehož základě byly vyhodnoceny výsledky. Celkem se zapojilo sedmadvacet dětí a žáků. Do krajského kola v Ostravě postoupili tři žáci páté třídy: Tereza Kociánová a Jiří a Stanislav Růžičkovi,“ s radostí oznamuje učitelka Mgr. Monika Wilczková, která má na starosti nejen zapojení školy do Logické olympiády, ale rovněž všeobecně péči o nadané žáky.  

Z celkového počtu osmačtyřiceti účastníků dosáhla v pátek 5. listopadu 2021 nejlepšího umístění za naši školu žákyně Tereza Kociánová, která se probojovala na skvělé sedmé místo, a zajistila si tak postup do celorepublikového finále, které ji čeká v pondělí 29. listopadu 2021 v Míčovně Pražského hradu. 

A jak svůj úspěch prožívá sama Terka? „O sedmé místo jsem musela do rozstřelu s jedním klukem, protože jsme dosáhli stejného počtu bodů. Byla jsem ale rychlejší a až potom jsem se dozvěděla, že jsem postoupila. Úlohy byly dost těžké, ale dostala jsem hezké ceny: power banku, hlavolam v podobě vánoční schránky od Albi a pár dalších drobností.“ 

Ani pánská část naší reprezentace se nedala zahanbit. Jiří Růžička skončil na čtyřiadvacátém místě a jeho bratr Stanislav na krásném čtyřiatřicátém místě. Všem srdečně gratulujeme. A Terce přejeme mnoho úspěchů ve finále.

Bc. Hana Horáková