Šachový turnaj v Kopřivnici: skvělé výsledky našich šachových talentů

V pátek 19. května 2023 se konal významný šachový turnaj v Klubovně na zimním stadionu v Kopřivnici. Tam se udál vzrušující souboj mezi šachovými nadějemi z celého regionu. Naše škola byla pyšným reprezentantem v obou kategoriích pro šestou až devátou třídu a pro první až pátou třídu. Naši hráči si opravdu vedli skvěle.

„V kategorii pro šestou až devátou třídu nás reprezentovali tři žáci: Patrik Pustějovský, Patrik Pícha a Vojtěch Tichavský. Tito mladí šachisté ukázali skvělou hru a odhodlání. Turnaj probíhal ve švýcarském stylu, kdy každý hráč odehrál celkem sedm zápasů. Mám velkou radost, že Patrik Pustějovský v této kategorii dokázal zvítězit naprosto suverénně! S precizními tahy a strategickým uvažováním vyhrál všechny partie a zaslouženě obsadil první místo. Jeho vítězství je výsledkem nejen jeho nadání a talentu, ale také důkazem tvrdé práce a vášně, kterou do šachů vkládá,“ pochvaluje si Bc. Michal Karban, který v naší škole vede šachový kroužek.

Dále se na čtvrtém místě v této kategorii umístili Patrik Pícha a Vojtěch Tichavský. Jejich bojovnost, strategické myšlení a odhodlání jsou obdivuhodné a přinesly jim zasloužené umístění.

„V kategorii první až páté třídy jsme měli také výborné zastoupení. Dva talentovaní žáci ze třetí třídy, Isabela Juráková a Wayne Rek, se postavili čelem ke starším a zkušenějším soupeřům. Jejich statečnost a snaha byly patrné v každém zápase a také jim patří velké díky,“ pokračuje Michal Karban.

Isabela Juráková dosáhla skvělého čtrnáctého místa. Wayne Rek se také umístil velmi dobře, a to na sedmnáctém místě. Jeho snaha a vytrvalost jsou příkladem pro všechny ostatní žáky ve škole.

„Chceme všem našim šachovým talentům vyjádřit upřímné uznání a pochvalu za jejich skvělé výsledky na turnaji. Jejich úsilí, trpělivost a vášeň pro šachy jsou zdrojem inspirace pro všechny další žáky. Těšíme se na další šachová dobrodružství a věříme, že naši šachoví talenti budou nadále zářit na turnajích a přinášet nám radost ze svých skvělých výkonů,“ vzkazuje slova díků ředitelka školy Mgr. Olga Síbrtová.

Bc. Hana Horáková