Těšíme se do školy: Společná akce budoucích prvňáčků, jejich rodičů a pedagogů povzbudila předškoláky před nástupem do první třídy 

„Školní lavice, tabule, abeceda, čísla, paní učitelka a známí i neznámí kamarádi. První školní pokyny, školácké úkoly, osmělování k odpovědím na všetečné otázky paní učitelky. Takové bylo první setkání budoucích prvňáčků a jejich rodičů na konci června ve škole,“ popisuje akci nazvanou Těšíme se do první třídy, která se uskutečnila v úterý 27. června 2023 na půdě základní školy, zástupkyně ředitelky pro mateřskou školu a první stupeň základní školy Mgr. Markéta Martinů.

Během seznamovací hodiny děti počítaly, zpívaly, procvičily si prostorovou orientaci i znalost geometrických tvarů a ve dvojících stavěly stavby z krychliček. Při kreslení ukázaly, že ví, jak se drží správně pastelka, a vyzkoušely si vytvořit čápy – symbol lichnovské školy.

„Během setkání bylo vidět, že v září první třída ožije novými připravenými školáky. Za přípravu na vstup do školy patří veliké poděkování paním učitelkám ze školky, které se předškolákům během roku pravidelně věnovaly ve všech oblastech rozvíjení dítěte. Poděkování patří také rodičům za spolupráci se školkou po celou dobu docházky jejich dítěte,“ vzkazuje Markéta Martinů své poděkování s tím, že nyní přeje všem, dětem, rodičům i pedagogům, krásné léto.

Mgr. Hana Horáková