Při tradiční akci Velcí malým připravili deváťáci zábavné úkoly pro děti z prvního stupně

Ve středu 28. června 2023 si žáci obou devátých tříd již tradičně připravili pro své spolužáky od první po pátou třídu dopoledne plné her. A jak takové hravé dopoledne vypadalo, přibližuje třídní učitelka IX. A Mgr. Hana Poláková: „Na začátku byly prvostupňové děti rozděleny do dvanácti týmů. Každý dostal svou kartičku, na kterou po splnění úkolu obdržel razítko. Vedoucí týmů navíc dostali kartičky určené na sbírání bodů, které byly důležité pro konečné vyhlášení výsledků.“ A mohlo se začít!

Na žáky čekalo ve škole i v jejím okolí deset nejrůznějších aktivit na stanovištích – od sportovních, ­jako je trefování se míčem do branky nebo taky do plechovek, přes úkoly, na které bylo potřeba použít paměť a koncentraci. Nejzajímavější výzvou bylo asi lovení mincí v zakrytém kyblíku plném nejen vody a trávy, ale i dalších, někdy těžko identifikovatelných věcí.

Všechny skupiny úkoly zvládly a probojovaly se až do konce. A po sečtení bodů byly oceněny nejen první tři týmy, ale malou cenu útěchy dostal nakonec každý účastník. „Myslím si, že se program deváťákům povedl a že si společné dopoledne užily jak malí, tak velcí žáci,“ uzavírá povídání Hana Poláková.

Mgr. Hana Horáková