První týden se nesl ve znamení Jurského světa

Dva týdny plné dobrodružství a nezapomenutelných zážitků čekaly na děti na sklonku prázdnin v naší školní družině. V týdnu od 14. srpna se družinka proměnila na Jurský svět. Dvaadvacet malých dobrodruhů se vydalo na týdenní expedici za poznáním fantastického světa dinosaurů.

„V programu nechyběla zábava s dinosaury, hry, luštění tajemných hádanek a šifer, stezky s úkoly, stavění dinosaurů ze stavebnice, tvoření dinosaurů ze samotvrdnoucí hmoty nebo výroba lapbooků,“ přibližuje aktivity vedoucí vychovatelka školní družiny Lucie Vávrová, DiS., která program spolu s asistentkou pedagoga Jarmilou Kociánovou připravovala. 

V polovině týdne se děti vydaly na dobrodružnou cestu do největšího DinoParku, který se rozkládá nedaleko Ostravy na dvou náhorních plošinách a je nabitý nejrůznějšími modely a atrakcemi. Děti byly nadšené z ozvučených scén s robotickými modely dinosaurů, jízdy DinoExpresem a 3D kina. Skvělou tečkou na závěr byla vynikající pizza na víceúčelovém hřišti v Lichnově. „Poděkování patří manželům Kubalovým za ochotu otevřít hřiště pro děti mimo otevírací dobu a moc milou obsluhu, kterou výletníkům dopřáli po náročném dni,“ vzkazuje Lucie Vávrová.

Během týdne se malí dobrodruzi vydali také do místního Muzea vystěhovalectví, kde pro ně Mgr. Alena Dobečková připravila příběhy s dinosaury a s tím související úkoly. Závěr týdne pak patřil hledání pokladu, při němž musely děti prokázat týmovou spolupráci při řešení zapeklitých úkolů. Rozluštěné heslo je dovedlo až k pokladu ukrytému ve Smíšenému zboží Orlovna.   

Své dojmy nám sdělili i samotní účastníci dinoexpedice: Adéla Bolomová nejvíce ocenila tvoření, Šimon Matúš zase stavění dinoparků z přírodních materiálů v blízkém lesíku. Matyáš Hamrozi zhodnotil týden v družince velmi stručně: „Líbilo se mi úplně všechno.“ Za největší znalce dinosaurů byli zvoleni Viktor Machek a Adéla Bolomová.

Mgr. Olga Síbrtová