V druhém týdnu děti cestovaly díky stroji času

Druhý turnus letní školní družiny byl o týden později zahájen sestrojením stroje času, se kterým se družina vydala do minulosti i do budoucnosti. „Na své cestě se malí cestovatelé podívali do pravěku, kreslili prehistorické malby, vyráběli si šperk ve tvaru zubu, plnili úkoly na stezce k myslivecké chatě, stavěli pravěké obydlí v nedalekém lese, připomněli si pohádku O človíčkovi. Následně se přesunuli i do středověku a vytvářeli například erby,“ popisuje aktivity družinky Lucie Vávrová.

Ani tento týden nechyběla návštěva místního muzea a jeden celodenní výlet za hranice obce. Tentokrát se děti vydaly do Malého světa techniky v DOV Ostrava. „Cestovatelé si užili exkurzi s průvodcem, prošli se po historii technického pokroku od průmyslové revoluce po současnost a odhalili tajemství technických vynálezů,“ upřesňuje program Lucie Vávrová.

„Moc se mi líbil simulátor řízení a vyřezávání tvarů z polystyrénu,“ komentuje návštěvu v Malém světě techniky Karel Prchal. „Skvělá byla obrovská ponorka, kterou jsme si mohli projít zevnitř a prohlédnout si její vybavení,“ dodává František Mičulka.

A protože počasí bylo v tomto týdnu přímo tropické, nechybělo osvěžení na procházce Lichnovem přímo v potoce nebo v podobě nanuků v místních obchůdcích. Na závěr týdne čekal děti výlet do budoucnosti, stavba robotů a slibovaný poklad.

Mgr. Olga Síbrtová