Školní rok začal i v lichnovské škole s úsměvem a se zpěvem

Jako každý rok, i letošní začátek září byl speciální nejen pro dvaadvacet prvňáčků, kteří letos nastoupili do naší školy. Patřili k více než jednomu milionů žáků v České republice, kteří 4. září zasedli do lavic základních škol. Ne všichni napříč republikou však začínali zpěvem – ale to už k tradici lichnovské školy patří. Na úvod slavnostního aktu si totiž více než dvě stovky žáků a jejich pedagogové zazpívali hymnu naší školy.

Pocity zvědavosti a velkých očekávání jistě provázely i dalších jedenáct žáků, jež letos také poprvé usedli do školních lavic u nás v Lichnově. Během slavnostního ceremoniálu na hlavní chodbě školy je přivítala ředitelka školy Mgr. Olga Síbrtová, vedení školy a celý tým pedagogů. „Věříme, že se všem žákům u nás ve škole bude líbit a že mezi své kamarády a učitele budou chodit rádi,“ uvedla při jejich přivítání ředitelka školy.

Přání k dětem a rodičům do nového školního roku zaznělo i z úst starosty obce Ing. Aleše Mičulky a zástupkyně Spolku rodičů a přátel školy a zároveň předsedkyně školské rady Ing. Michaely Klímkové. Následně byl všem dětem představen pedagogický sbor, který do dalšího školního roku posílil o dvě nové paní učitelky a školní psycholožku.  

Naše škola vstupuje do nového školního roku také se třemi nově zrekonstruovanými třídami: „Ráda bych poděkovala zřizovateli naší školy, jak se příkladně stará o její rozvoj, konkrétně panu starostovi za koordinaci prací při rekonstrukci, všem firmám, zaměstnancům obce i brigádníkům. V této chvíli máme nově opraveny všechny třídy a kabinety na hlavní chodbě školy,“ uvádí ředitelka. 

„Náš tým se postupně rozrůstá a těšíme se, že společně s žáky budeme v průběhu roku naplňovat plán našeho nového školního vzdělávacího programu s názvem Škola s úsměvem,“ uvedla závěrem Olga Síbrtová s tím, že za celé vedení školy přeje všem novým i stávajícím žákům a početnému učitelskému sboru, aby si nadcházející školní rok užili, aby byl plný nejen nových vědomostí a dovedností, ale bezesporu také krásných společných zážitků, zábavy a legrace.

Mgr., Ing. Martina Havlíková