Šesťáci se na nový školní rok adaptovali, jak se patří – při pobytu v oblíbeném Vanaivanu

Hned třetí den po nástupu do školy odjela třída VI. B na třídenní adaptační pobyt do skautského centra Vanaivan. Ještě před odjezdem na ně ale čekala jedna výzva – domluvit se, co budou všichni společně následující tři dny jíst. Úkol zvládli, a tak se mohlo vyrazit.

Již během cesty na šesťáky čekaly první úkoly. „Ne vždy se všem chtělo zapojit – lehnout si na zem a z vlastních těl vytvořit požadovaná slova, to chtělo hodně přemlouvání. Naštěstí nám počasí přálo, a tak se hned všechny úkoly plnily snáze,“ popisuje úvodní aktivity na adaptačním pobytu třídní učitelka VI. B Mgr. Hana Poláková, která strávila s dětmi celé tři dny spolu se školní psycholožkou Mgr. Terezou Schneiderovou.

Za splněné úkoly šesťáky čekala odměna; někdy to bylo něco sladkého, jindy osvěžující nanuk, ale největší odměnou byla asi návštěva nedaleké pizzerie. Tam si všichni pořádně nacpali bříška.

Skvělou teambuildingovou aktivitou byla také příprava palačinek, kdy se holky ukázaly být výbornými kuchařkami. „Musím však pochválit i kluky za to, jak ochotně po celou dobu pomáhali s umýváním nádobí. Snad jim to tak dobře jde i doma,“ hrdě pochválila své žáky jejich třídní.  

Šestáci si z adaptačního pobytu odnášejí vzpomínky na spoustu aktivit a zábavných her, jako byla třeba výroba vozítka pro plyšáky nebo noční bojovka.

„Myslím si, že za celou třídu můžu říct, že jsme si pobyt užili a jsme rádi, že jsme dostali příležitost se pořádně poznat a užít si spoustu zábavy ještě před tím, než znovu zasedneme do školních lavic,“ uzavřela třídní učitelka.

Na projekt Lichnov: Pošli to dál získala škola účelovou neinvestiční dotaci z rozpočtu Moravskoslezského kraje pro podporu aktivit v oblasti prevence rizikových projevů chování u dětí a mládeže. Celková výše dotace je 63 tisíc korun. 

Mgr., Ing. Martina Havlíková