Včelí medvídci přiletěli za dětmi do Lichnova až z Brna

Pro děti z mateřské školy a také pro první, druhou a třetí třídu základní školy připravilo Divadlo Věž z Brna veselé představení plné písniček a příběhů z ročních období. Pohádka o včelích medvídcích se nesla prostorem školní tělocvičny, která tento den sloužila jako divadelní sál.

„Umělci měli program pro děti krásně připravený a samotná jeho realizace se velmi povedla,“ prozradila spokojená organizátorka akce a třídní učitelka druhého ročníku Mgr. Kateřina Martinková.

Večerníček o včelích medvídcích a velkém Pučmelounovi zná asi každý, ale vidět ho naživo, to byl teprve zážitek. „V tělocvičně se ozýval smích, radost i zpěv. Divadelníci měli scénu nasvícenou a využívali k ní originální loutky v nadstandardní velikosti,“ přibližuje dále průběh vystoupení Kateřina Martinková a dodává, že čmeláci, Pučmeloun i Beruška dokázali malé diváky vtáhnout do děje.

„S radostí jsme pozorovali, jak se děti spontánně přidávaly k hercům ve zpěvu, tleskání či pohupování do rytmu,“ doplňuje kantorka s tím, že také na tvářích přihlížejících učitelů se značil úsměv. Probudily se v nich totiž vzpomínky na nestárnoucí příběhy broučků plné něhy.

Mgr., Ing. Martina Havlíková