Na Velikonočních dílničkách se děti učily macramé techniku a vyráběly dekorace z nanukových dřívek

Ve všech odděleních školní družiny se v úterý 26. března 2024 uskutečnily velikonoční dílničky. Své umění přišla dětem ukázat a předat maminka žákyně II. třídy a pedagožka volného času Mgr. Iva Sýkorová, která si pro děti připravila velikonoční macramé tvoření. Na dílničkách ale nechyběly ani jiné techniky, třeba tematické tvoření z nanukových dřívek.

Do školní družiny přijala v úterní odpoledne pozvání Iva Sýkorová, která děti učila macramé techniku. Děti velikonoční macramé tvoření nadchlo, oblíbenou technikou drhání vyráběly velikonoční zajíčky a čelenky. „Ivě Sýkorové moc děkujeme za milou návštěvu, její pozitivní energii a nadšení pro práci s dětmi. Těšíme se na další tvůrčí odpoledne,“ komentuje setkání vedoucí vychovatelka školní družiny Lucie Vávrová, DiS.

Vychovatelky školní družiny Lucie Vávrová a Bc. Hana Janečková pro své malé svěřence navíc připravily vyrábění z nanukových dřívek. „K dispozici měly děti dřívka, velikonoční komponenty a tavné pistole,“ vyjmenovává Lucie Vávrová materiál, se kterým děti pracovaly. Pak už jen záleželo na fantazii a zručnosti malých umělců.

Martin Kostelník z II. třídy dílničky hodnotil jako velmi vydařené: „Velikonoční tvoření se mi moc líbilo. Vyrobil jsem hned několik velikonočních dekorací,“ prozradil Martin.

„Těší mě účast rodičů na vzdělávání dětí a jejich zapojení do činností školy. Mnozí umí velmi zajímavé věci, které mohou předat dětem, a tím nejenom zpestřit dny ve škole či družině, ale také děti lecčemu naučit či v nich vyvolat zájem o nové činnosti či aktivity. Patří jim za to poděkování,“ vzkazuje slova uznání a díků ředitelka školy Mgr. Olga Síbrtová.

Mgr. Ing. Martina Havlíková