Vlaky v hlavní roli. Ze soutěže v Ostravě přivezl David třetí místo

Družinkové děti se zapojily do výtvarné soutěže s názvem Vlaky v hlavní roli. Mezi velkou konkurencí se na přední příčky do Ostravy „prokreslil“ žák čtvrté třídy naší školy David Řidkošil, který se umístil na krásném třetím místě.

Svou výhru si David převzal v Ostravě v neděli 7. dubna 2024 na desátém ročníku Výstavy železničních modelů pro nadšence modelařiny, kterou organizovalo Středisko volného času Ostrava-Zábřeh a kam se vydal v doprovodu svých rodičů.

Poděkování patří asistentce pedagoga Ing. Kateřině Boháčové, která se do organizace výtvarné soutěže nadšeně zapojila a Davida v jeho tvorbě podporovala.

„Vyhrál jsem výtvarné potřeby, fixy i zvýrazňovače. Z umístění jsem měl radost. Výlet do Ostravy se mi líbil,“ říká ke svému umístění samotný malý umělec.

Děti, které se v této soutěži neumístily na předních příčkách, nemusí být ale vůbec smutné. „Už teď chystáme ve školní družině další výtvarnou soutěž, a tak budou mít děti zase příležitost předvést své umění a získat nějaké pěkné drobné ceny,“ dodává ještě k soutěži vedoucí vychovatelka školní družiny Lucie Vávrová, DiS.

Mgr. Ing. Martina Havlíková