Družina cestovala s pohádkou díky návštěvě knihovnice z frenštátské knihovny

Školní družinu v úterý 16. dubna 2024 navštívila knihovnice Bc. Martina Vroblová z Městské knihovny ve Frenštátě pod Radhoštěm, a tak měly děti z oddělení Smajlíků a Tygříků možnost aktivního odpoledního setkání s knížkami.

„Smajlíci a Tygříci si mohli knihy „osahat“ a zapojit se do skupinového čtení tematicky zaměřených knižních příběhů,“ vysvětluje vedoucí vychovatelka školní družiny Lucie Vávrová, DiS. Téma setkání znělo Cestujeme s pohádkou. Děti měly možnost seznámit se s pohádkami z různých koutů světa – z Anglie, Německa, Slovenska nebo Švédska.

„Nejvíce nás zaujala romská pohádka Čavargoš – tulák, což je souběžný romský a český text o psovi Tulákovi, který hledá své dětské kamarády z romské osady. Všechny děti si chtěly kus romského textu vyzkoušet přečíst,“ přibližuje jednu z knih žákyně navštěvující školní družinu Kateřina Machalová.

Knihovnice měla pro děti připravené i další aktivity. Malí čtenáři se například naučili vyrábět origami z papíru a poskládali si netradiční motýlky.

„Děkuji paní Vroblové za milou návštěvu a budeme se těšit na další spolupráci s frenštátskou knihovnou,“ dodává děkovně závěrem Lucie Vávrová.

Mgr. Ing. Martina Havlíková