Pětadvacátý ročník McDonald´s Cup: naši žáci přivezli z Tiché páté místo

Fotbalisté z prvního stupně reprezentovali školu na největším školním fotbalovém turnaji v Česku nazvaném McDonald´s Cup. Ten se uskutečnil ve čtvrtek 11. dubna 2024 na fotbalovém hřišti v Tiché. Jedenáct našich žáků do Tiché doprovázel učitel tělocviku Mgr. Ondřej Švrček a asistentka pedagoga Jarmila Kociánová. Naše družstvo složené z žáků třetí, čtvrté a páté třídy obsadilo páté místo.

Na pětadvacátém ročníku turnaje se sešly týmy ze základních škol v Lichnově, Veřovicích, Mořkově, Tiché a frenštátských škol Tyršova i Záhuní. Za naši školu vyjeli sportovat páťáci Milan Žáček, Jan Holub, Jakub Pustějovský, Alex Tichavský, Jakub Janák, čtvrťáci Wayne Rek, Oliver Hazuka, Ondřej Klímek, Isabela Juráková, Patrik Konečný a třeťák František Mičulka.

První zápas lichnovský tým sehrál proti fotbalistům z Veřovic a skončil remízou 2:2. „Výsledná remíza naše hráče mrzela, protože spálili několik vyložených šancí. Zároveň je však třeba vyzdvihnout výborný výkon našeho brankáře Kuby Pustějovského,“ komentuje průběh prvního utkání Jarmila Kociánová.

Našim hráčům se zadařilo až ve třetím zápase, kdy porazili tým ze Záhuní s výsledkem 3:1. Zbylé zápasy naši fotbalisté bohužel i přes bojovné výkony všech nasazených hráčů prohráli a celkové umístění našeho týmu se tak ustálilo na pátém místě.

Výhru soupeřům však Lichnovští nedali zadarmo. „Ráda bych ještě zmínila, že i přesto, že František byl nejmladším hráčem našeho týmu, podal výborný výkon na pozici obránce,“ dodává pochvalně asistentka pedagoga.

Výsledná listina nakonec získala následující podobu. První místo obsadili sportovci ze základní školy z Tiché, druhou příčku vybojovali žáci z Veřovic, třetí připadla fotbalistům ze základní školy Tyršova, čtvrté místo si zasloužili žáci ze základní školy Záhuní, páté získali žáci z Lichnova a mořkovští fotbalisté se umístili na šestém místě.

McDonald´s Cup je největší školní fotbalový turnaj v Česku s již pětadvacetiletou tradicí.  Turnaje se mohou účastnit dívky i chlapci z prvního stupně základních škol, ti pak soutěží ve třech kategoriích. Každoročně se do turnaje zapojují desítky tisíc dětí z více než dvou tisíc tří set školních týmů po celé České republice.

Mgr. Ing. Martina Havlíková