Známe vítěze školního kola soutěže Mladý zahrádkář, získali postup do okresního kola

První školní kolo soutěže Mladý zahrádkář se uskutečnilo ve středu 17. dubna 2024 a účastnilo se ho celkem osmnáct žáků v kategoriích mladší a starší žáci. Soutěž, která byla zaměřena na teoretické znalosti i praktické dovednosti, organizovala učitelka pracovních činností Mgr. Monika Čempel.

Přihlášení soutěžící nejprve vyplňovali vědomostní test, poté poznávali osivo, květiny a rostliny. O náročnosti úkolů soutěže svědčí slova jedné z účastnic: „Bylo to hodně těžké,“ přiznává Linda Marková z páté třídy.

„Zaregistrovala jsem, že největší problém pro žáky představovalo poznávání květin. Je to námět pro nás učitele nejen do pracovních činností. Zaměříme se na to, abychom žákům přiblížili názvy a pěstování květin,“ slibuje si organizátorka soutěže Monika Čempel.

Přestože soutěž žáci vnímali jako náročnou, vyprofilovali se její úspěšní účastníci, kteří postupují do okresního kola v Hodslavicích.

Mezi mladšími žáky exceloval Vašek Tichavský z VI. A třídy, který se umístil na prvním místě. Za ním skončila Karolína Marková z V. třídy a třetí příčku obsadil její spolužák Jarek Veselka. Za starší žáky získal první místo Josef Mičulka, druhé vybojovala Hana Blažková a třetí Kuba Buzek, všichni z IX. třídy. A právě deváťáci měli příležitost zavzpomínat na minulý rok. „Už se moc těšíme, do okresního kola jedeme ve stejném složení jako loni,“ shodli se jednoznačně.

Okresní kolo soutěže se koná ve středu 15. května 2024 v Hodslavicích a pořádá jej Územní sdružení Českého zahrádkářského svazu ve spolupráci se Základní školou a Mateřskou školou Františka Palackého v Hodslavicích.  Všem našim reprezentantům budeme držet palce.

Mgr. Ing. Martina Havlíková