Bývalá žákyně Nela Mičulková pomohla s přípravou oslavy Světového dne včel ve školní družině

V družině si děti s vychovatelkami připomněly Světový den včel, který letos připadl na pondělí 20. května 2024. Pomocí nejrůznějších aktivit se děti dověděly, jak moc a z jakého důvodu jsou včely důležité pro planetu a pro lidstvo. Do organizace Světového dne včel ve školní družině se zapojila bývalá žákyně naší školy Nela Mičulková, která je nyní na praxi v rámci studia předškolní a mimoškolní pedagogiky.

Nela pro žáky připravila pohádku o Včelce Máje, která se učila létat. „Po pohádce si žáci povídali v komunikačním kruhu o včelách a zajímavostech ze života včel. A někteří žáci překvapili svými velkými znalostmi,“ prozrazuje vedoucí vychovatelka školní družiny Lucie Vávrová, DiS.

Následovala aktivita s pracovními listy na rozvoj grafomotoriky, prostorové představivosti, zrakového vnímání a matematických dovedností.

Nela dále připravila pro děti z družiny čtyři stanoviště, na kterých na žáky čekaly různorodé pohybové aktivity. Soutěžili v týmech, učili se týmové spolupráci. Na stanovištích jí pomohli starší žáci navštěvující školní družinu – Marek Takács, Matyáš Hamrozi a Kateřina Machalová. „Děkuji Nele Mičulkové za pečlivou přípravu a organizaci, dětem se připravené aktivity líbily,“ uzavírá Lucie Vávrová.

Mgr. Ing. Martina Havlíková