Třeťáci i druháci už vědí, proč je pes nejlepším přítelem člověka

Psa, jako nejlepšího přítele člověka, přišla žákům druhé a třetí třídy představit Mgr. Iva Sýkorová v pátek 31. května 2024. Iva Sýkorová žákům vyprávěla mimo jiné o tom, jakou péči psi potřebují, jak se k nim máme chovat a co každý pes vyžaduje a potřebuje. Do školy také přivedla své psy ukázat. Žáci si je mohli pohladit a vyzkoušet si i některé agility překážky.

Iva Sýkorová žákům vyprávěla například také o tom, jaký význam měli psi pro lidstvo v dobách minulých a jak je tomu dnes. Pro své čtyřnohé kamarády, které s sebou do školy přivedla, měla nachystány překážky, na kterých psi předvedli kousky formou agility. „Poté si některé prvky mohli z legrace vyzkoušet sami žáci. Za statečnost i obratnost si pejsci i žáci zasloužili pamlsek v podobě piškotku,“ usmívá se třídní učitelka druháků Mgr. Kateřina Martinková.

V neposlední řádě Iva Sýkorová dětem vysvětlila, jak mohou psi pomáhat. „Povyprávěla nám o canisterapii a všichni si měli možnost pejsky pohladit. Za úžasně připravený program paní Sýkorové velice děkujeme,“ uzavírá Kateřina Martinková.

Program s názvem Pes – nejlepší přítel člověka byl součástí projektu Šablony I OP JAK – ZŠ Lichnov. Více o tomto projektu si můžete přečíst zde.

Mgr. Ing. Martina Havlíková