Badmintonový turnaj proběhl v naší škole poprvé, v režii žákovského parlamentu

S nápadem uspořádat turnaj v této populární hře přišli před nějakou dobou starší žáci žákovského parlamentu v čele s deváťákem Jakubem Buzkem. I když už to vypadalo, že se turnaj z časových důvodu neuskuteční, i díky ochotě třídního učitele devátého ročníku Mgr. Ondřeje Švrčka, se osmáci a deváťáci sešli ve středu 19. června 2024 v tělocvičně, aby poměřili své síly v tomto raketovém sportu.

„Z kapacitních a časových důvodů jsme museli turnaj nabídnout jen osmákům a deváťákům, protože jsme byli schopni postavit jen jedno hřiště. Cílem bylo, aby si žáci zahráli. Do dalších let máme co zlepšovat,“ komentuje turnaj vedoucí žákovského parlamentu Mgr. Gabriela Mynářová.

Turnaje ve čtyřhře se zúčastnilo celkem jedenáct týmů. Nejprve se hrály zápasy ve skupině, z níž vždy postupovala dvě družstva. Poté se sehrálo semifinále, zápas o třetí místo a finále. „Bylo vidět, že se hráči postupně rozehrávali a v závěru jsme byli svědky velmi napínavých utkání,“ popisuje průběh akce Ondřej Švrček.

Do tělocvičny se přišly podívat téměř všechny třídy se svými třídními učiteli a zejména hráči vehementně fandili jako na florbalových turnajích, kterých se řada z nich pravidelně účastní díky zapojení v různých klubech.

„Děkuji Spolu rodičů a přátel školy za poskytnutí finanční podpory pro nákup cen, panu učiteli Švrčkovi za výpomoc, bez které by se turnaj uskutečnit nemohl, vedení školy za umožnění turnaj uspořádat a také všem hráčům,“ uzavírá Gabriela Mynářová.

Výsledky se ustálily v následujícím pořadí:

1. místo – Adam Kuběna, Jakub Havel

2. místo – Jakub Pícha, Viktor Štěpán

3. místo – Kryštof Sedlář, Matyáš Macháček

„Bylo to skvělé, všichni jsme si turnaj užili. Příští rok to určitě uspořádáme znova,“ s úsměvem na rtu sděluje Daniel Švec, jeden z členů žákovského parlamentu.

Mgr. Ing. Martina Havlíková