O kus blíže přírodě jsou naši žáci díky myslivcům, kteří připravili Myslivecké dopoledne

Do role pedagogů se v pátek 21. června 2024 stylizovali myslivci z Mysliveckého sdružení Lichnov – Bordovice. Na dopoledne si připravili spoustu tematických vzdělávacích aktivit pro žáky druhého stupně. Stezka poznání se stanovišti, kterou myslivci pro naše žáky připravili, se nacházela v prostorách myslivecké chaty.

„Žáci se mohli zdokonalit ve střelbě ze vzduchovky, ověřit si své znalosti z ekologie lesa, botaniky i zoologie. Vyzkoušeli si, jak jsou zdatní v určování rostlin, živočichů, nebo zda vědí, jakou má les funkci.  Učili se poznávat lesní zvěř podle paroží i jak určit stáří srnce. Poznávali také hlasy ptáků a zvěř podle srsti. Zopakovali si, jak se správně chovat v lese, ke zvířatům a osvětlili si, co obnáší práce myslivce,“ popisuje nabízené aktivity učitelka přírodopisu Mgr. Bohdana Hutyrová, která program s mysliveckým sdružením naplánovala.

Celé dopoledne se neslo v duchu myslivosti a byl to příjemně strávený čas v lese. „Žákům se program moc líbil a těší se na další. Velké díky patří myslivcům z Mysliveckého sdružení Lichnov – Bordovice za zorganizování celého programu a za to, že si udělali čas a že ho strávili společně s námi. Loučíme se mysliveckým pozdravem „Lovu zdar!“,“ dodává k poznávacímu dopoledni Bohdana Hutyrová.

Mgr. Ing. Martina Havlíková