Letní školní družina zpestřila dětem prázdniny již po páté. V prvním týdnu se děti vydaly za poznáním živočišné říše

Již pátým rokem zorganizovala naše škola program pro děti v rámci letní školní družiny. Družina probíhající formou příměstského tábora se uskutečnila ve dvou po sobě jdoucích týdnech.  od pondělí 5. do pátku 16. srpna.

První turnus probíhající od pondělí 5. srpna 2024 nadchl třináct malých milovníků zvířat především z první a druhé třídy. Na úvod si děti zvolily svého plyšového zvířecího maskota, který je doprovázel v průběhu celého týdenního programu – a na závěr si ho děti mohly vzít domů. Pro děti byl připraven bohatý tematický program – děti hrály v Kopřivnici hru s názvem Po stopách zvířat, navštívily tamní zverimex, záchrannou stanici v Bartošovicích nebo Mini Zoo Štramberk Aqua Terra.

„V záchranné stanici byl mladý průvodce zaskočen množstvím zvídavých dotazů našich malých zoologů, kteří byli ze zajímavého výkladu a prohlídky nadšeni,“ popisuje jeden z výletů vedoucí vychovatelka školní družiny Lucie Vávrová.  „Jediné, co nás mrzelo, bylo, že se na nás nepřišel podívat Vydrýsek. Ten byl asi schovaný ve stínku, protože teploměr ukazoval přes třicet stupňů Celsia. I my jsme se šli schovat, a to procházkou kolem řeky zámeckou stezkou až k nedalekým rybníkům,“ dodává vychovatelka.

V místním muzeu připravila Mgr. Alena Dobečková pro děti tematicky laděný program. „Naše družina spolupracuje s Muzeem vystěhovalectví dlouhodobě. Paní Dobečkové patří poděkování za soutěže, hádanky, kvíz i drobné občerstvení, které si pro nás připravila tentokrát,“ uvádí Lucie Vávrová.  

V letní družince nechyběly ani tvořivé činnosti, kdy si děti tvořily masky oblíbených zvířat. Děti si během návštěvy v Kopřivnici vyzkoušely také minigolf, měly možnost se podívat, jak funguje místní infocentrum, zhlédly expozici veteránů v Oldtimer muzeu. Ve Štramberku se zase mohly podívat na výhled do okolí ze Štramberské Trúby. „Na závěr letní družinky čekalo na děti překvapení v podobě speciálních odměn a ocenění a také pizza na místním orelském hřišti. Děkujeme panu Kubalovi za mimořádné otevření občerstvení mimo otevírací dobu,“ popisuje dále Lucie Vávrová.  

„Nejvíce se mi líbila ta záchranná stanice, protože tam byla morčátka a zajímaly mě všechny informace o zvířátkách, proto jsem se i nejvíce hlásil,“ sdělil nám své dojmy nejzvídavější malý zoolog, prvňák Ondra Dobiáš. Gábinka Zemanová s námi také sdílela své dojmy: „Mně se nejvíce líbilo všechno. Celý program.“

Mgr. Olga Síbrtová