Na Mezinárodní soutěži dětí v zahradnických dovednostech se umístili dva žáci naší školy

Karolína Marková z šesté třídy a sedmák Vašek Tichavský vyrazili v pátek reprezentovat školu do Ostravy na Mezinárodní soutěž dětí v zahradnických dovednostech. V Ostravě se testovaly odborné znalosti, soutěž ale zabíhala také do praxe. Dvojici žáků naší školy doprovázela učitelka Mgr. Monika Čempel, která žáky k zájmu o obor vede ve svých praktických předmětech. Mezi silnou konkurencí se Vašek umístil na 25. místě a Karolína obsadila 43. pozici.

Soutěž se konala v Národním zemědělském muzeu v Ostravě-Vítkovicích a měla tři části. „Žáci prokazovali své teoretické znalosti v testu, dále soutěžili v určování a pojmenovávání rostlin a také ve floristice, která zahrnovala aranžmá květin,“ přibližuje akci Monika Čempel.

Doprovodným programem soutěže byla návštěva Muzea potravin a zemědělských strojů a Podzimní zahradnické trhy s názvem Život na zahradě. A tak si vedle uspokojivého umístění oba žáci z Ostravy přivezli také vzpomínky na netradiční den.  „Užili jsme si to. Máme spoustu nových zážitků i dárků,“ dodávají shodně naši reprezentanti. 

„Na oba jsem patřičně hrdá. Floristiku si žáci mohli poprvé vyzkoušet na tréninku ve škole ve středu těsně před soutěží a času na přípravu bylo opravdu málo. Přesto to zvládli výborně,“ dodává ještě závěrem Monika Čempel.

Mgr. Ing. Martina Havlíková