Šéfkuchař v naší školní jídelně: Zbyněk Diatka opět vařil pro žáky v Lichnově

Z návštěvy naší školní kuchyně si stále usměvavý kuchař Zbyněk Diatka ze společnosti Podravka – Lagris, a. s., udělal již milou tradici. Každoročně spolu s týmem našich kuchařek připravuje pro strávníky z Lichnova mimořádné menu. Letošní vaření se Zbyňkem Diatkou připadlo na čtvrtek 2. října 2025.

Šéfkuchař žáky i zaměstnance školy přivítal hned ráno prostřednictvím školního rozhlasu, kde představil menu dne. Podávala se jáhlová česneková polévka a u hlavního chodu si mohli strávníci vybrat mezi paellou s lososem a salátem nebo kuřecím steakem s rajčaty, oreganem a brambory.

„Bylo těžké rozhodnout se, co si dát,“ shodovali se žáci školy, kteří se s úsměvem ptali, kdy Zbyněk Diatka naši školu opět navštíví. Ani učitelský sbor nebyl při volbě jednotný – ochutnaly se obě varianty, a dokonce došlo i na přídavek. „Kuřecí steak byl výborný,“ pochválil menu učitel fyziky Ing. Daniel Otýpka. „Losos s přílohou byl také chutný – a salát jakbysmet,“ dodala angličtinářka Mgr. Hana Poláková.

Ocenění se pan kuchař dočkal i od nejmenších. Děti z mateřské školy si oběd velmi chválily, když je Zbyněk Diatka osobně navštívil a poptal se, jak jim dnes chutnalo.

„Vaření se Zbyňkem Diatkou mělo opět velký ohlas a do naší kuchyně i jídelny přineslo báječnou atmosféru. Všichni se už těšíme na další setkání,“ uzavírá vedoucí školní jídelny Brigita Zátopková.

Mgr. Ing. Martina Havlíková