Píšeme všemi deseti: Škola skončila pětadvacátá v republice

Naše škola se zapojila do nultého ročníku celorepublikové soutěže Mistrovství v psaní všemi deseti pro základní školy i střední školy. Do soutěže se přihlásilo celkem pět žáků, kteří navštěvují povinně volitelný předmět základy administrativy. Celkově tato pětice získala pětadvacáté místo v rámci celé republiky.

Soutěž probíhala online ve čtvrtek 25. dubna 2024 ve školním informačním centru. „Když jsem se o mistrovství dozvěděla, oslovila jsem žáky, kteří se učí psaní desetiprstovou hmatovou metodou. Ty nejlepší jsem přesvědčila, že sice nevíme předem, jak na tom budou jiní soutěžící, ale že je fajn si něco nového vyzkoušet – zvláště když nemáme co ztratit,“ uvádí ředitelka školy Mgr. Olga Síbrtová, která základy administrativy ve škole učí.

Pravidla soutěže určovala společnost Psaní hravě, od níž má škola pro výuku psaní všemi deseti zakoupenou licenci. Soutěžící opisovali text, měli celkem tři pokusy a hodnotila se správnost a rychlost opisu. Vše se dělo pod dohledem ředitelky školy.

„Všichni soutěžící získali svůj jedinečný diplom a zároveň se naše škola dozvěděla, že jsme celkově skončili na pětadvacátém místě. Děkuji všem žákům za reprezentaci školy a také za odvahu vstoupit do úplně neznámých soutěžních vod,“ uvádí ředitelka školy s tím, že velmi oceňuje snahu pořadatelů zajistit si od zapojených škol zpětnou vazbu k soutěži, kde mimo jiné za naši školu uvedla, že by bylo fajn v příštích ročnících rozdělit žáky základních škol od těch, kteří jsou již na středních školách, a dále informovat o soutěži s předstihem tak, aby se žáci stihli připravit.

Mgr. Ing. Martina Havlíková