Čtvrťáci chtějí získat Průkaz cyklisty BESIP

Už na podzim naši čtvrťáci zahájili přípravu na očekáváné testování z dopravní výchovy na dopravním hřišti v Kopřivnici. Koncem května 2024 se dočkali a absolvovali teoretický test i praktické jízdy pod odborným dohledem lektora Miroslava Bartoně za účelem získání Průkazu cyklisty BESIP. Na výsledky svých výkonů prozatím čekají.  

Průběžná dopravní výchova ve čtvrtém ročníku cílí na samostatnou jízdu na kole od desíti let v silničním provozu.

„S panem Bartoněm si žáci už na podzim připomněli povinnou výbavu jízdního kola, dopravní značky, seznámili se s pravidly jízdy na křižovatkách a kruhovém objezdu. Na začátku května pokračovali blokem teoretické části dopravní výchovy ve škole. No a na konci května je čekala závěrečná, praktická část – jízda na kole a test znalostí,“ popisuje roční program dopravní výchovy třídní učitelka čtvrté třídy Mgr. Monika Wilczková. Žáci za své výkony od svého dopravního kouče získali drobné odměny, například bezpečnostní vybavení na cesty.

Dopravní výchova provází žáky prvního stupně naší školy v podobě jednotlivých přednáškových cyklů díky lektorům koordinačního subjektu Ministerstva dopravy České republiky – BESIP.

Mgr. Ing. Martina Havlíková