Velcí připravili program malým. Zábavné disciplíny plnili žáci prvního stupně, dohlíželi na ně deváťáci

Dny před předáním vysvědčení si krátili žáci první až čtvrté třídy zábavným dopolednem s příznačným názvem Velcí malým. Jejich starší spolužáci jim totiž v pondělí 17. června 2024 v okolí školy připravili deset různě zaměřených disciplín. Různorodé týmy soutěžily například v úkolech procvičujících paměť, přesnost, trpělivost, pozornost, ale i sportovní dovednosti. Malou dobrotu si vysoutěžil každý, tři týmy, které získaly nejvíce bodů, byly navíc odměněny balíčkem.

Zahájení akce se uskutečnilo na hlavní chodbě školy hned brzy ráno, kde se žáci dověděli rozdělení do týmů napříč ročníky prvního stupně. Týmů bylo deset a každému byl přidělen učitel, který dohlížel na bezpečnost a fér hru. Plnění úkolů už bylo v režii samotných žáků.

„Akce se mi líbila a jsem rád, že se našemu týmu dařilo,“ komentuje zábavné dopoledne druhák Vojta Pokluda, kterému se líbilo střílení z luku nebo kop na branku.

Na dalších stanovištích žáci například ochutnávali běžné potraviny se zavázanýma očima, shazovali pyramidu z kelímků, házeli na koš nebo v časovém limitu probíhali opičí dráhou.

Stanoviště připravili žáci deváté třídy, kteří úkoly mladším spolužákům vysvětlovali a jejich výkony hodnotili body. „Za přípravu a svědomitou pomoc při realizaci akce deváťákům děkuji. Děkuji také Spolku rodičů a přátel školy za příspěvek na nákup odměn,“ uvádí k stmelovacímu programu třídní učitel deváťáků a organizátor akce Mgr. Ondřej Švrček.

Mgr. Ing. Martina Havlíková