Motýlci a Sluníčka ze školky si prohlédli výstavu motýlů v kulturním domě

Děti z mateřské školy navštívily v pondělí 30. září 2024 výstavu motýlů v místním kulturním domě, kterou pořádalo Muzeum vystěhovalectví Lichnov. Není náhoda, že muzeum pořádalo právě výstavu motýlů. Rok 2024 je totiž vyhlášen Českým svazem ochránců přírody jako rok motýlů.

Na výstavě děti uvítala vedoucí místního muzea Mgr. Alena Dobečková, která měla připraveno poutavé povídání o životě motýlů, o jejich ochraně i významu. „Dětem se nejvíce líbila soukromá sbírka rodiny Křenků a Lukešů. Zaujaly je i velké informační bannery o životě tohoto hmyzu,“ uvádí k programu učitelka mateřské školy Lucie Vávrová. „Děti také na závěr dostaly malý dárek v podobě perníčků ve tvaru motýla,“ dodává ještě kantorka.

Zdeňka ze třídy Motýlků nejvíce zaujal velký pavouk. Karolínku zase hezky zbarvení motýlci. Ema z téže třídy k výstavě uvádí: „Líbí se mi všichni motýlci.“

„Děkujeme paní Aleně Dobečkové za pozvání na výstavu i drobné dárky pro děti a těšíme se na další kulturní akci v místním muzeu,“ vzkazuje závěrem slova díků Lucie Vávrová.

Mgr. Ing. Martina Havlíková