Pohádkové vyučování našich nejmenších žáků: Při Setkání s Andersenem na ně čekala spousta zajímavých úkolů 

Věděli jste, že letos oslavil světoznámý myšák Mickey Mouse již devadesáté páté narozeniny? Tuto a mnoho dalších informací se dozvěděli žáci během projektového vyučování s příznačným názvem: Setkání s Andersenem.

„Akce se konala na počest blížícího se výročí známého spisovatele Hanse Christiana Andersena, který nás mimochodem přiletěl také navštívit,“ směje se učitelka Mgr. Kateřina Martinková, která celou akci s pomocí dalších kolegů pro žáky od prvního do třetího ročníku uspořádala.

Letošní setkání s Andersenem se neslo ve jménu Walta Disneyho, a tak paní učitelky vybraly osm nejznámějších pohádek pro jednotlivá stanoviště. Žáci na samém začátku dostali kvíz, kde se nacházely i zapeklité otázky k pohádkám, se kterými si žáci nevěděli rady, a proto se mohli pustit do plnění úkolů a získávání cenných informací.

„Stanoviště Popelky nabídlo dětem práci v sázení fazolí. Kniha džunglí byla plná překážek a opičích drah. A také si jako Lví králové všechny třídy zasoutěžily v nejsilnějším řevu. Pinocchio chtěl v rébusu zodpovědět otázky a Malá mořská víla nabídla malování barvami, které byly psány anglicky,“ popisuje průběh vyučování Kateřina Martinková.

A protože úplně všichni splnili úkoly na všech osmi stanovištích a získali do své záložky, kterou si poté zalaminovali a mohou využívat v dalším čtení, všechna razítka, mohli se směle pustit do hledání pokladu na školní zahradě. „I ten byl nakonec nalezen a díky němu byla osvobozena rybka Nemo, která chyběla žákům ve společně tvořeném akváriu,“ doplňuje Kateřina Martinková.

A co na to naši soutěživí bojovníci? „Byly to povedená akce, moc se mi líbilo, když jsme si mohli nachystat Andersenův oblíbený chlebíček ve tvaru úsměvu,“ říká prvňáček Filip Takács. „Mně se zas líbilo řvaní na zahradě, protože jsme byli nejhlučnější,“ hlásí se druhák Kája Prchal. „Já jsem zase zvědavá, jestli nám vyroste naklíčená fazole,“ zmiňuje se Míša Trčková ze třetí třídy.

Závěrečné poděkování patří Spolku rodičů a přátel školy za finanční podporu této akce.

Bc. Hana Horáková