Myšáci z družiny byli mezi motýly ve svém živlu

Věděli jste, že dříve se v Lichnově pěstoval bourec morušový? A kde rostly velké morušovníky, jejichž listy se larvy tohoto motýla živí? Žáci prvního oddělení školní družiny – naši Myšáci – už to všechno vědí. Informacemi je vybavila Mgr. Alena Dobečková v Muzeu vystěhovalectví, které nejmenší děti z družiny v úterý 21. května 2024 navštívily v doprovodu své vychovatelky Ing. Alice Červenkové a asistentky pedagoga Blanky Ištvánkové.

Na výstavě motýlů v lichnovském muzeu si děti prohlédly na devatenáct druhů tohoto hmyzu v „životní“ velikosti. „Dozvěděli jsme se spoustu zajímavostí o motýlech, paní Dobečková nám také promítla záběry z Papilonie z Prahy a Ostravy. Děti si navíc mohly svého motýla vybarvit a pod vedením paní Evy Kašpárkové dokonce i voňavého perníkového nazdobit,“ vzpomíná na návštěvu muzea vychovatelka Alice Červenková.  „Teď už vím, jaký je rozdíl mezi motýlem a můrou,“ chlubila se na konci prohlídky Klárka Vaňková.

„Dětem se výstava líbila a připravené aktivity je zaujaly. Už se těší, čím je překvapí další akce, kterou pro ně obětavé pracovnice muzea připraví,“ dodává ještě závěrem Alice Červenková.

Mgr. Ing. Martina Havlíková