Den dětí se slavil i u nás ve školce

Den dětí je svátek, který patří jen a jen dětem – a jinak tomu nebylo ani v lichnovské školce, i když jej naši nejmenší se svými učitelkami oslavili o den dříve, tedy v pátek 31. května 2024. Slavilo se tancem, zpěvem, smyslovými aktivitami i soutěžemi. Na závěr získal každý malý účastník drobnou odměnu.

Pro tuto speciální příležitost byl pro děti připravený bohatý program plný her a různých zábavných činností. „Zahráli jsme si oblíbené pohybové hry s hudbou, jako například na sochy, domečky nebo židličkovou,“ vzpomíná na slavnostní den učitelka mateřské školy Lucie Weissmannová, DiS.

Učitelky mateřské školy připravily i velkou překážkovou dráhu, ve které děti například chodily po kladině, seskakovaly z překážky do žíněnky, chodily do schodů, sjížděly po skluzavce, házely míčky do koše nebo prolézaly tunelem.

„U stolečku jsme s kolegyněmi pro děti nachystaly různé smyslové činnosti, jako třeba stavění obrázků z více částí, šipkový labyrint, úkoly na procvičení předmatematické představivosti, navlékání barevných korálků dle předlohy, skládání kamínků a skořápek dle správného tvaru či předkresleného obrázku. A na závěr oslav dostal každý malý účastník odměnu – dětský bublifuk a drobné sladkosti,“ popisuje další aktivity Lucie Weissmannová.

„A ještě v něčem byl letošní Den dětí výjimečný, celá parta ze školky při něm oslavila šesté narozeniny Vojtíška Fojtíka ze třídy Motýlků,“ doplňuje učitelka.

„Celé dopoledne bylo plné smíchu, zábavy a radosti, děti si tento den pořádně užily. Proběhly se, zatančily si a vyzkoušely si nové aktivity. Zkrátka všichni jsme strávili zábavné dopoledne. Velice děkuji všem, kteří se na uspořádání dětského dne podíleli,“ dodává závěrem Lucie Weissmannová, která ještě prozradila básničku, kterou s dětmi ke Dni dětí trénovala.

Básnička pro děti

Dneska slaví děti svátek,

je tu křik a trochu zmatek.

Všichni se dnes veselí,

nikdo není v posteli.

Dovádí se, tancuje,

hudba k tomu raduje.

Mgr. Ing. Martina Havlíková